Традиция

Renault няма да измени на традицията и през тази година и за 27 пореден път отбелязва присъствие на Филмовия фестивал в Кан (12-24 май). Френският автомобилен производител ще си партнира с организаторите на значимото събитие, като ще организира няколко събития и ще предостави за нуждите на филмовия маратон 140 автомобила.

Предоставената от Renault флотилия автомобила (70 представителя на Vel Satis и около 30 на Espace) ще бъде използвана за превозването на поканените актьори и VIP личности директно до червения килим. От 21 до 23 май, публиката ще може да се наслади и на едно от най- новите предложения в портфолиото на Renault- новият Megane Coupe-Cabriolet.

Най- интересната особеност на новото Renault Megane Coupe-Cabriolet, разбира се е неговият сгъваем панорамен таван. Двукомпонетният покрив на автомобила е с електро- хидравлично управление, като сгъването/разгъването му отнема 21 секунди. Новият кабриолет на френската марка идва с уникален за сегмента си допълнителният стъклен въздушен дефлектор, който е интегриран зад подглавниците на задните седалки. Той е в състояние да елеминира турболенцията във вътрешността на автомобила, дори при скорост на движение от 90 км/ч.

Новият Megane Coupe-Cabriolet се предлага в седем основни версии, в зависимост от монтираният задвижващ агрегат. Потребителите могат да избират между бензиновите версии 1.6 литра 16V 110 конски сили, TCe 130 и двулитровата 16V със 140 конски сили, както и дизеловите dCi 110 DPF, dCi 130 DPF и dCi 160 DPF. В екипировката на автомобила са включени система за безключово стартиране на двигателя, електрическа ръчна спирачка, автоматична климатична инсталация, адаптивни bi-Xenon предни светлини, навигационна система Carminat TomTom, а товарното отделение на колата е 417 литра при разгънат таван и 211 литра при сгънат.