Гамата ванове на Renault: По-ефективни, по-удобни и по-икономични от всякога

Между 13 и 17 септември на специално изграден щанд на паркинга на Арена Младост Renault  ще представи за своите клиенти обновената лекотоварна гама в лицето на Master, Trafic и Kangoo. Щандът ще бъде отворен от 10 до 19 часа всеки от посочените дни като клиентите ще имат възможността да се тестват  Новия Master във версията си с предно предаване.

В последните 12 години Renault е неоспоримият лидер на пазара за лекотоварни автомобили в Западна Европа, като пазарният дял от 14,81% за 2009 осигури добра позиция на марката в борбата срещу спада на продажбите (с 28% през 2009). За да затвърди статута си на производител №1 в сегмента, тази година Renault представя три нови модела, които ще обновят и подобрят гамата - Новото Renault Master, Новото Renault Trafic и Новото Renault Kangoo Express Maxi.

Флагман на търговската гама на Renault е Новият Master, който не само се отличава със смел и изчистен дизайн, но и с подобрения в кабината – напълно нов дизайн и изключително високо ниво на комфорт. Новият 2.3 dCi двигател се предлага с мощност от 100, 125 и 150 к. с. В сравнение с досегашната гама на Master, новият модел е с около 1 л/100 км по-икономичен. Така Новият Master оглавява класирането в своя сегмент с разход на гориво от 7,4 л/100 км. Разходите за поддръжка са намалени с 40% и са сред най-ниските при лекотоварните автомобили. Благодарение на нова версия със задвижване на задния мост, гамата се обогати с още един вариант на Новия Master (дължина L4 и товарен обем до 17 куб. м.).  Така Новият Master се предлага с товароносимост 3,5 и 4,5 тона с двойни задни гума, което дават още по-големи възможности на производителите на каросерии за трансформиране на автомобилите.

Новото Renault Trafic е още по-удобен и лесен за управление. Арматурното табло е с нов дизайн, като в него са намерили място нови пространствa за дребни предмети, а оборудването му може да се сравнява с това на лек автомобил. 2.0 dCi агрегата на New Renault Trafic се отличава с намален разход на гориво и оптимизирана поддръжка.

Новото Renault Kangoo Express Maxi вече е по-дълъг с почти 40 см и се предлага във версия с две места. Полезният товарен обем на автомобила достига 4,6 куб.метра, а максималната дължина на товарния отсек вече е 2,90 метра. Интериорът дава много възможности за организация на пространството, а моделът се отличава с изключително поведение на пътя и икономичен двигател