Renault и Dacia на Международен Технически панаир Пловдив 2010

По време на Международен Технически панаир Пловдив 2010 на обща изложбена площ от 330 кв.м. Рено Нисан България представя на щанда на Renault две дългоочаквани премиери: Twingo фаза 2, което официално вече е в България и ще стартира за продажби от средата на ноември 2010 и  лекотоварната гама на Renault  в лицето на обновения Master, Trafic и Kangoo, които освен с новото си излъчване ще могат да се похвалят и с изключително атрактивна лизингова оферта - без първоначална вноска и без лихва за първите три години. Посетителите на автосалона ще имат възможност да се насладят и на наложилите се вече на пазара Clio Hatch, Megane Hatch и Fluence, които пък се предлагат и с възможност за данъчен кредит. Dacia от своя страна ще бъде представена чрез нова лимитирана серия „Black line” на щанда в лицето на Sandero, както и „шокиращо достъпния” Duster във версия с четири задвижващи колела.

Толкова очакваното Тwingo вече е факт. Twingo е един различен, практичен, развлекателен, екологичен и икономичен автомобил. И тъй като за Renault винаги безопасността е била топ приоритет Twingo е стандартно оборудвано с ABS и спирачен асистент при аварийно спиране - нещо, което не се среща често в този сегмент. Автомобилът разполага и със сервоусилвател на волана, което гарантира маневреност, а предвид габаритите на Twingo диаметърът на завой е 9,85 м (между тротоари) или 10,25 м (между стени).

В България Twingo ще се предлага с ниво на оборудване Trend със стилен тъмен дизайн на купето. И понеже Twingo е един модерен автомобил клиентите могат да разчитат на последно поколение аудио системи с Audio Connection Box за свързване на външни устройства. Ще може да бъде поръчана и външна навигационна система като аксесоар, а съвсем скоро и вградена както при всички останали модели на Renault. Стандартно Twingo ще се предлага с климатична инсталация с механична настройка като е оставена възможност за допълнителна поръчка на електронен климатик. И понеже Twingo е автомобил, който въпреки компактните си размери няма да ви остави незабелязани, всички желаещи ще могат да получат множество възможности за персонализации.  Като се започне от дребни аксесоари с различни цветове и предназначения за употреба в колата и се стигне до уникални възможности за дизайн на купето.

Twingo e с 3,60 м дължина и 1,47 м височина.  Това съвсем не означава, че е направен компромис с комфорта на пътниците. Има достатъчно обем за багаж, който варира от 165 до 959 л при сгънати задни седалки.

До края на годината освен версия Trend ще се появи и лимитираната серия  Miss Sixty. Специалната серия ще се предлага в 2 цвята (пепел от рози и вечната класика – черно).  Купето ще бъде покрито с флорални мотиви (по предния и задни капак, и по страничните колонки). Интериорът ще бъде от кожа и в 2 тононалности, като флоралните мотиви ще присъстват по вратите и стелките.  Тази версия ще бъде представена след броени дни на автосалона в Париж. За клиентите мъже през следващата година се очаква да пристигнат още 2 лимитирани серии Yahoo и Gordni RS.

Двигателят, с които ще се предлага Twingo в България е 1,2 бензинов двигател с мощност 75 к.с. Евро 5. Той ще носи логото Eсо2, а благодарение на ниския разход на гориво ще позволява над 670 км автономно пътуване. При Twingo са вложени 15 кг. рециклирани материали, а 13 кг. от пластмасите в автомобила подлежат на рециклиране.

Twingo се произвежда в Ново Место, Словения – в завод сертифициран по ISO 14001.
На 6-ти септември от този завод излезе 500 000 автомобил Twingo и към момента капацитетът на завода е 520 автомобила на ден.

Следващата новост, с която ще се запознаят посетителите на панаира е флагмана на търговската гама на Renault - Новият Master, който не само се отличава със смел и изчистен дизайн, но и с подобрения в кабината – напълно нов дизайн и изключително високо ниво на комфорт. Новият 2.3 dCi двигател се предлага с мощност от 100, 125 и 150 к. с. В сравнение с досегашната гама на Master, новият модел е с около 1 л/100 км по-икономичен. Така той оглавява класирането в своя сегмент с разход на гориво от 7,4 л/100 км. Разходите за поддръжка са намалени с 40% и са сред най-ниските при лекотоварните автомобили. Благодарение на нова версия със задвижване на задния мост, гамата е обогатена с още един вариант - дължина L4 и товарен обем до 17 куб. м.  Така Новият Master се предлага с товароносимост 3,5 и 4,5 тона с двойни задни гума, което дават още по-големи възможности на производителите на каросерии за трансформиране на автомобилите.

Dacia също продължава своето развитие. С новата си лимитирана серия „Black line” за моделите Logan, Logan MCV и Sandero, марката застава още по-близко до своите клиенти с цени, стартиращи от 16 990 лева с ДДС за Logan и ново усещане за изключителност. Външният вид е подчертано изискан с цветове металик в бисерно черно, сребристо сиво и тъмно сиво, а черната маска на предните светлини придава повече спортен дух при Sandero. Дръжките на вратите, страничните огледала и страничните лайсни над предната решетка допълват усещането за стил. Интериорът е с нова тапицерия, кожен волан и бордно табло в брилянтен оттенък. В „Black line” можете да се насладите на любимата си музика с радио CD MP3, което се управлява от волана и AUX изход. Атрактивно е и допълнителното предимство за клиентите на лимитираната серия, а именно безплатното техническо обслужване за първите три години или 60 000 км (което от условията настъпи първо) според сервизния план на производителя.

Освен представените нови модели, не по-малко вълнуващи ще са и специалните ценови предложения, подготвени за клиентите на Renault и Dacia по време на изложението, както и схемите за финансиране, предвидени от Renault Leasing и Dacia Leasing.