Renault стартира за четвърта година в България програмата си за безопасност на пътя

На 13-ти Октомври, за четвърти път в България бе дадено начало на програмата „Безопасност за всички” на Renault. В залата на 119-то СОУ „Академик Михаил Арнаудов” директори и преподаватели от столичните училища имаха възможността да научат новости за инициативата и да направят заявки за участие.

Освен представяне на подробности по програмата, присъстващите наблюдаваха демонстрация по безопасно поведение, която се проведе от възпитаници на 119-то СОУ, преминали курс на обучение по материалите предоставени от Renault. Демонстрацията се проведе на новооткритата учебна площадка в двора на училището, изградена със съдействието на Столична Община, партньор на инициативата.

„Безопасност за всички” е международна програма, която предоставя на учениците от 1-ви до 3-ти клас и на техните преподаватели, безплатни материали, с които да усвояват умения за безопасно придвижване по пътищата. Неизменна част от нея е и конкурсът за рисунка на тема „Как да стигнем до училище безопасно?”, чиито победители печелят посещение на Дисниленд Париж. Инициативата се провежда в над 22 страни за 11-та година и е обхванала над 10 000 000 ученици по света.

Крайният срок, в който училищата могат да изпратят заявките си за участие в програмата е 31-ви октомври 2010. А повече информация за нея може да се намери на сайта на инициативата www.safety-for-all-bg.com.

В България програмата разшири обхвата си, като се разпространи в големи и малки градове, достигна до над 30 000 ученика и получи подкрепата на Столична Община и на Съветът по Безопасност на Движението на Децата в Столична Община. Партньори на проекта също са Institut Franais и Форум Филм.

„Безопасност за всички” на Renault подготвя нови изненади. Следващата година дейността и ще бъде обновена и разширена, така че да бъде по-интересна и полезна на малките участници в пътното движение. Освен това, на местно ниво, се предвижда и обогатяване със съпътстващи дейности, в сътрудничество с партньорите, насочени към още по-малките, които още не са прекрачили училищния праг.