Renault заема челно място в социален и екологичен план

Oekom Research, една от водещите световни статистически агенции в областта на устойчивите инвестиции, определя Renault като най-отговорният производител на автомобили в социален и екологичен план. Проучването е проведено сред 15-те най-големи автомобилни производителя в света,  в което Renault заема челното място.

Миналата година Renault представи своя нов слоган „Drive the change”, с който компанията обяви своята ангажираност да произвежда автомобили с отговорност към обществото и околната среда, да поставя в центъра на своята дейност човекът. Но какви са конкретно поетите ангажименти от компанията днес?

По отношение на околната среда, Renault увеличава усилията си да рециклира  своите продукти и да намалява емисиите на въглероден диоксид при автомобилите, обозначени с ЕСО2. 20 модела на Renault вече имат този етикет. Като доказателство Renault поема и дългосрочно задължение да осигурява „ дълготрайна мобилност за всички ”, като предлага автомобили достъпни за все по-голяма част от населението и  най-вече чрез лансирането на пазара до края на 2012 година на гама от 4 модела електромобили с нулеви емисии при употребата им.

На хуманитарно ниво, през 2004 година  Renault приема Декларация на Основните Обществени Права, която включва повече от 100 акции на година по целия свят: от обучаването на 80 човека с увреждания за машинни оператори в Renault Бразилия, до различни кампании за здравно образование, програма за информираност за HIV в Южна Африка и осигуряването на медицинска помощ в Чили.